HVA / Hockey / Jongste Jeugd

Jongste Jeugd


Ben je lid geworden van HVA?

Dan ga je na de proeftrainingen meetrainen met kinderen van jouw leeftijd. De trainingstijden die dan gelden kun je vinden onder Hockey/Trainingen.

 

- F-jeugd; als je op 1 oktober 6 of 7 jaar bent

- E-jeugd; als je op 1 oktober 8 of 9 jaar bent

- D-jeugd; als je op 1 oktober 10 of 11 jaar bent


Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je een hockeystick nodig. In de proefperiode kun je een hockeystick lenen bij HVA. Wat je wel direct nodig hebt is een bitje ter bescherming van je gebit. Deze kun je kopen in het clubhuis en kost ongeveer 5 euro. Het bitje moet eerst in heet water om het passend te maken, dus het is handig om deze tijdig aan te schaffen.


Als je doorgaat met hockey dan heb je ook nodig:  

1. Scheenbeschermers

2. Sportschoenen voor kunstgras, dit zijn schoenen met noppen. Schoenen met gladde zolen zijn niet geschikt, daarmee glij je gemakkelijk uit ­

3. Kniekousen van HVA 

4. Witte HVA polo voor meisjes en blauwe HVA polo voor jongens

5. Blauw hockeyrokje voor de meisjes en witte korte broek voor de jongens


Waar koop ik de HVA wedstrijdkleding? 

De shirts, rokjes en korte broeken kun je kopen in een speciale webshop. Je bestelde artikelen worden bij je thuis afgeleverd. HVA sokken kun je zowel in de webshop als in het clubhuis kopen. De webshop wordt op dit moment gemaakt. Zodra dit klaar is dan vind je hier de link naar de webshop. 


Gaat een training altijd door?
In principe gaan de trainingen altijd door, ook in de winterperiode blijven we op het veld trainen. Als er een training uitvalt door bijvoorbeeld vorst, dan wordt dat op de website vermeld.  

 

Wanneer word je in een team ingedeeld?

De Jongste Jeugd competitie bestaat uit drie periodes:

– periode 1: zomervakantie tot de herfstvakantie

– periode 2: herfstvakantie t/m de winterstop

– periode 3: half maart tot begin juni

 

We hebben daarom drie momenten per jaar waarop we nieuwe kinderen indelen bij bestaande teams of nieuwe teams gaan formeren.

- aangemeld voor 1 mei: meespelen vanaf periode 1

- aangemeld voor 1 september: meespelen vanaf periode 2

- aangemeld voor 1 december: meespelen vanaf periode 3

 

Soms is het zo dat teams dringend behoefte hebben aan extra spelers, dan wordt er een uitzondering gemaakt in overleg met de technische commissie en de lijncoördinator Jongste Jeugd. De F-jeugd wordt slechts twee keer per jaar ingedeeld: in periode 1 of in periode 3.

 

Je bent ingedeeld bij een team en dan?

Elk team heeft een coach en een teammanager. De teammanager regelt de organisatorische en logistieke zaken rondom het team. De coach begeleidt het team tijdens de wedstrijden. Eén van beiden neemt contact op en vertelt over het reilen en zeilen in het team.

De Jongste Jeugd speelt de wedstrijden bijna altijd op zaterdagochtend. Bij uitwedstrijden verzamelen de teams op de parkeerplaats bij HVA. Als je als ouder niet hoeft te rijden betekent het niet dat je niet mee mag! Juist bij de jongste jeugd is het vaak zo dat de meeste ouders meerijden naar de wedstrijden, maar het hoeft niet.

 

Wat wordt er van de ouders verwacht?

Als je kind lid is van HVA, is het de bedoeling dat je een keuze maakt uit één van de vrijwilligerstaken. Dat kan bijvoorbeeld een kantinedienst zijn, maar ouders kunnen zich ook inzetten als coach, teammanager, spelbegeleider of deelnemen aan één van onze commissies.

 

Verder worden er taken binnen het team verdeeld door de teammanager. Dit gaat om:

– Rijden naar uitwedstrijden

– Verzorgen van fruit voor het team

– Begeleiden van het spel

 

Bij de F- en E-jeugd moet het team zelf de spelbegeleiding bij wedstrijden verzorgen. Dit gebeurt om toerbeurt door de ouders. Elk seizoen zorgt de club voor één of meerdere avonden waar de basisspelregels voor de jongste jeugd worden uitgelegd. Hiervoor hoef je géén hockeyachtergrond te hebben. Het gaat vooral om het spelplezier voor de kinderen bij deze wedstrijden. Alle ouders ontvangen een uitnodiging voor deze bijeenkomsten.

 

Wat is LISA?

LISA is een ledeninformatie systeem, dat door vele hockeyverenigingen wordt gebruikt. HVA gebruikt het om de leden van informatie te voorzien. Ook gebruikt de teammanager dit systeem om de taken te verdelen en je kunt het wedstrijdschema, het trainingsschema, de vertrektijden etc. bekijken. Via deze link kun je met je eigen inlogcode inloggen op het systeem. Naast een internetpagina heeft LISA voor HVA ook een gratis app voor smartphone gemaakt; de HVA App. Erg handig, ook voor langs de lijn!

 

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust aan de trainer, coach, teammanager of loop even langs in het clubhuis.

 

Hoofdsponsor

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.

NIX18

NIX18