HVA / Hockey / Introductie

Introductie


Welke leeftijd je ook hebt, of je al eerder hebt gehockeyd of nog nooit een stick hebt vastgehouden, HVA biedt hockey voor iedereen! Binnen onze club hanteren we de volgende leeftijdscategorieën:

F - jeugd, 6 - 7 jaar, spelactiviteiten en voorbereiding op drietalhockey
E - jeugd, 8 - 9 jaar, zestal- en achttalhockey
D - jeugd, 10 - 11 jaar, achttal- en elftalhockey
C - jeugd, 12 - 13 jaar, elftalhockey
B - jeugd, 14 - 15 jaar, elftalhockey
A - jeugd, 16 - 17 jaar, elftalhockey
Senioren, vanaf 18 jaar, elftalhockey


Voor jong en oud
Op de woensdagmiddag leren ook onze benjamini’s spelenderwijs handig te worden met stick en bal. Dit is voor kinderen vanaf 5 jaar.
Daarnaast heeft HVA jongens- en meisjesteams voor verschillende leeftijden en niveaus en een aantal seniorenteams.
Ben je 18+ en wil je (leren) hockeyen zonder de verplichtingen van de wekelijkse competitie, kom dan trimhockeyen. Na een gezamenlijke warming up en wat techniekoefeningen, spelen we een sportief partijtje hockey.

In elk seizoen

Het hockeyseizoen begint in september en eindigt in juni. Tot eind november trainen we op het veld en spelen daar ook de wedstrijden. In de maanden december, januari en februari doen de meeste teams mee aan de zaalcompetitie. Er wordt dan zowel in de zaal als op het veld getraind (als het weer het toelaat). Voor de zaaltrainingen wijken we uit naar sportzalen binnen de gemeente Assen.

Wa
t heb je nodig?
Uiteraard heb je een hockeystick nodig. In de proefperiode kun je een hockeystick lenen bij HVA. Wat je wel direct nodig hebt is een bitje ter bescherming van je gebit. Deze kun je kopen in het clubhuis en kost ongeveer 5 euro. Het bitje moet eerst in heet water om het passend te maken, dus het is handig om deze tijdig aan te schaffen.
Als je doorgaat met hockey dan heb je ook nodig:  
Scheenbeschermers
Sportschoenen voor kunstgras, dit zijn schoenen met noppen. Schoenen met gladde zolen zijn niet geschikt, daarmee glij je gemakkelijk uit.
Kniekousen van HVA 
Witte HVA polo voor meisjes en blauwe HVA polo voor jongens
Blauw hockeyrokje voor de meisjes en witte korte broek voor de jongens


Waar koop ik de HVA wedstrijdkleding? 
De shirts, rokjes en korte broeken kun je kopen in een speciale webshop, namleijk clubcolors.nl. Je bestelde artikelen worden bij je thuis afgeleverd. HVA sokken kun je zowel in de webshop als in het clubhuis kopen. 

"Simons Jeugd Ondersteuningsfonds”
Mocht je in aanmerking komen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur dan kun je binnen HVA ook gebruik maken van "Simons Jeugd Ondersteuningsfonds”, voor een complete uitrusting. 

Wanneer word je in een team ingedeeld?
De Jongste Jeugd competitie bestaat uit drie periodes:
periode 1: zomervakantie tot de herfstvakantie- (meespelen indien aangemeld voor 1 mei)
periode 2: herfstvakantie t/m de winterstop (meespelen indien aangemeld voor 1 september)
periode 3: half maart tot begin juni (meespelen indien aangemeld voor 1 december)


Je bent ingedeeld bij een team en dan?
Elk team heeft een coach en een teammanager. De teammanager regelt de organisatorische en logistieke zaken rondom het team. De coach begeleidt het team tijdens de wedstrijden. Eén van beiden neemt contact op en vertelt over het reilen en zeilen in het team.
De Jongste Jeugd speelt de wedstrijden bijna altijd op zaterdagochtend. Bij uitwedstrijden verzamelen de teams op de parkeerplaats bij HVA. Als je als ouder niet hoeft te rijden betekent het niet dat je niet mee mag! Juist bij de jongste jeugd is het vaak zo dat de meeste ouders meerijden naar de wedstrijden, maar het hoeft niet.

Wat wordt er van de ouders verwacht?
Als je kind lid is van HVA, is het de bedoeling dat je een keuze maakt uit één van de vrijwilligerstaken. 
 

Hoofdsponsor

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.

NIX18

NIX18